Contact

Incognito tabbladen

19 januari 2024

Incognito tabbladen in je browser bieden een nuttige functionaliteit die verder gaat dan simpelweg het verbergen van je surfactiviteiten voor nieuwsgierige blikken.
Hier zijn enkele redenen waarom je incognito tabbladen zou kunnen gebruiken:

Privacybescherming: Het meest voor de hand liggende voordeel van incognito browsen is de privacybescherming. Als je in een incognito tabblad surft, worden je browsegeschiedenis, cookies en andere gegevens niet lokaal opgeslagen. Dit betekent dat wanneer je het incognito venster sluit, er geen sporen van je surfgedrag op je apparaat achterblijven. Dit is handig als je een gedeelde computer gebruikt en niet wilt dat anderen je browsegeschiedenis kunnen zien.

Inloggen op meerdere accounts: Incognito modus is handig wanneer je meerdere accounts op dezelfde website wilt openen, zoals verschillende Gmail-accounts. Omdat cookies en sessiegegevens niet worden bewaard, kun je in het incognito venster inloggen op een tweede account zonder uit te loggen bij het eerste account.

Onbevooroordeeld onderzoek: Als je online onderzoek doet en niet wilt dat je zoekgeschiedenis en voorkeuren invloed hebben op de zoekresultaten, kan incognito browsen helpen. Zonder cookies en persoonlijke zoekgegevens zal je zoekmachine een meer onbevooroordeelde set resultaten presenteren.

Aankoopgeschiedenis verbergen: Incognito modus is handig bij het online winkelen, vooral als je cadeaus koopt voor anderen. Het voorkomt dat je zoekgeschiedenis en advertenties worden beïnvloed door de producten die je hebt bekeken, waardoor verrassingen behouden blijven.

Veiliger online bankieren: Bij het gebruik van openbare computers of gedeelde apparaten is incognito browsen een goede gewoonte wanneer je online bankieren moet uitvoeren. Het minimaliseert het risico dat je inloggegevens of financiële informatie worden opgeslagen op het apparaat dat je gebruikt.

Echter is het belangrijk op te merken dat incognito browsen je niet volledig anoniem maakt. Hoewel het lokale gegevens op het apparaat verwijdert, kan je internetprovider nog steeds je activiteiten volgen.

Voor meer geavanceerde privacy behoeften zijn er aanvullende maatregelen nodig, zoals het gebruik van een virtueel privénetwerk (VPN).
Ook deze kan ICTimmers aanbieden voor zowel thuiswerken als veilig surfen op het internet.

Terug naar berichtenoverzicht
© Copyrights by ICTimmers 2019-2024
Web hosting and design by ICTimmers
calendar-full