Contact

Cookies

26 januari 2024

KOEKJES! Of Cookies?

Wat zijn deze digitale 'cookies' en waarom wordt er op bijna elke website om gevraagd, we leggen het even uit!

Cookies zijn kleine tekstbestanden die ervoor zorgen dat een website opgeslagen wordt op je harde schijf. Ze slaan informatie op voor de volgende keer dat je de website bezoekt, zoals bijvoorbeeld inloggegevens en surfgedrag. Door surfgedrag te tracken, kan op bijvoorbeeld webwinkels het aanbod persoonlijker gemaakt worden, gebaseerd op je zoekgeschiedenis. Daarnaast kunnen websitebeheerders in kaart brengen wat hun bezoekers doen en waar ze naar op zoek zijn, een stukje dataverzameling.

Wanneer je een apparaat deelt met andere gebruikers, kan het fijn zijn als je websites bezoekt met een schone lei. Om alle cookies te verwijderen, ga je simpelweg naar de instellingen van de Browser (Edge, Chrome, Firefox), vaak te vinden rechtsboven in het venster. Voor Chrome, vul je in de zoekbalk "Cookies" in en selecteer je bij de zoekselectie "Browsegegevens wissen". Kies de gewenste periode en vink alleen "Cookies en andere sitegegevens" aan. Klik op gegevens wissen en je bent klaar om websites weer fris te bezoeken!

Voor Cookies gerelateerde vragen kunt U altijd de collega's van ICTimmers raadplegen, wij zijn er om U te helpen!

Terug naar berichtenoverzicht
© Copyrights by ICTimmers 2019-2024
Web hosting and design by ICTimmers
calendar-full