Contact

Firewall

29 januari 2024

Stel je voor, Je pakt je eigen woning, deze heeft een deur met een slimme toegangscontrole die beslist wie er wel of niet naar binnen mag. Die bewaker kijkt naar elk persoon die bij de deur komt en beoordeelt of ze vriendelijk zijn of niet. Als het vriendelijke mensen zijn die je kent, mogen ze naar binnen. Maar als het vreemdelingen zijn of mensen met slechte bedoelingen, houdt de bewaker ze buiten.

Op dezelfde manier werkt een firewall voor je computer of netwerk. Het controleert al het verkeer dat probeert binnen te komen of te vertrekken. Als het veilig is en past bij wat je toestaat, wordt het toegelaten. Maar als het verdacht is of niet past bij je regels, blokkeert de firewall het om je te beschermen tegen mogelijke gevaren zoals virussen of hackers.

Dus eigenlijk is een firewall zoals de slimme toegangscontrole van je digitale huis, die ervoor zorgt dat alleen de goede dingen binnenkomen en de slechte dingen buiten blijven. De nieuwere generatie firewalls (ook wel ‘Next-generation firewalls’ genoemd) kunnen nog enorm veel meer.

Een next-generation firewall is een superslimme beveiligingsmuur voor computersystemen en/of netwerken. Hier een voorbeeld wat deze kunnen bewerkstelligen:

Indringers tegenhouden
Het heeft trucjes om te voorkomen dat slechteriken in het netwerk komen en problemen veroorzaken.

Kijkt naar Apps
Het herkent welke programma's mensen gebruiken en kan de risicovolle of vreemde apps blokkeren.

Kijkt naar inhoud
Al het verkeer kan bijgehouden worden en door een inspecteur bekeken worden. Zo kan je bijvoorbeeld bepalen dat Snapchat niet toegestaan is op het netwerk, dit wordt dan ook geblokkeerd door de bewaking.

Blijft Leren
Het houdt zichzelf up-to-date met nieuwe informatie over bedreigingen en leert zichzelf te beschermen tegen nieuwe trucjes van hackers.

Dus, next-generation firewalls zijn als superhelden voor computers en netwerken, die ervoor zorgen dat de slechteriken buiten blijven en de boel veilig blijft werken.

Geïnteresseerd geraakt in deze dienst? ICTimmers biedt dit aan in verschillende smaken en mogelijkheden.
Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Terug naar berichtenoverzicht
© Copyrights by ICTimmers 2019-2024
Web hosting and design by ICTimmers
calendar-full