Contact

Private LTE

12 februari 2024

Bij ICTimmers krijgen wij vaak de vraag wat kan je nou met bijvoorbeeld PLTE (Private LTE).
Dat is natuurlijk een logische vraag omdat men de techniek 2G, 3G, 4G en 5G wel kent vanuit de operator zoals KPN maar niet toegepast op private schaal.
Om een idee te geven hebben wij een aantal sectoren beschreven met een mogelijke oplossing. Daarentegen maakt het qua technologie niet uit of het LTE of 5G betreft.
Wel is het essentieel om bij ons te informeren wanneer je welke technologie je gebruikt voor welk doeleinde.

Maritiem
De sector die zich voornamelijk op het water begeeft en op de kades van havens hebben grote behoefte aan informatiestromen. Denk hierbij voor het aansturen van apparaten zoals kranen, motoren en kadepersoneel. Ook het monitoren van apparatuur en het communiceren speelt hier een belangrijke rol. PLTE zou zich perfect hiervoor lenen, denk aan een matroos die voorzien is van een rugged toestel met daarop een Man Down systeem, monitoring van apparatuur en alle logboeken bij de hand. Dit allemaal verbonden met een uiterst veilig en betrouwbaar datanetwerk. Wifi leent zich hiervoor minder gezien de interferentie, weerkaatsingen van metaal en de veiligheid.

Toepassingen:

  • Booreiland
  • Haven
  • Binnenvaartschip
  • Zeewaardig schip

Industrie
Een sector die zeker niet mag ontbreken is de industrie.
Of het nou een petrochemisch bedrijf is of een warehouse, al deze bedrijven hebben hun eisen aan een bepaald datanetwerk waarbij veiligheid en betrouwbaarheid bovenaan staat.
Een medewerker moet op een eenvoudige manier zijn vergunning voor werkzaamheden kunnen aanvragen en in het verste hoekje bereik hebben. Hier leent een private netwerk zich uitstekend voor. Ook voor het aansturen van robots, kranen en andere geautomatiseerde systemen is dit betrouwbare netwerk van essentieel belang. Op het moment dat er namelijk een hapering plaats vindt kan er economische schade ontstaan en mogelijk mensenlevens op het moment dat een Man Down niet werkt.

Ook het gebruik van Push To Talk krijgt steeds meer zijn intrede in de sector, zodat men snel onderling kan communiceren via een spreeksleutel.
Nog een belangrijk onderdeel wat steeds meer ingezet wordt zijn bodycams, waarbij een engineer via PLTE een videoconference op kan zetten, hierbij kan een verantwoordelijk direct meekijken en adviseren.

Events
De Sector waar het voor ICTimmers begon op het gebied van Private LTE.
Wij waren de eerste in Nederland die op Festivals een PLTE-netwerk opzette voor een betrouwbaar en veilig netwerk voor de ticketscanning. Nu een aantal jaren later is dit vele malen uitgebreider geworden. Tegenwoordig zie je de volgende zaken plaats vinden over PLTE op een event:

  • Betalingen bij kassa’s
  • POS systemen
  • Ticketscanning
  • Beveiliging via Push To Talk
  • Bodycams

En nog vele andere mogelijkheden. Wij werken trots samen met partners om een festival of event tot een succes te brengen.

Zorg
Een sector waarbij mensenlevens dagelijks een rol spelen.
ICTimmers heeft een uitgebreid portofolio met klanten die werken op PGSM en PLTE-technieken. Denk hierbij aan de VOS (Verpleeg Oproep Systemen), maar ook de onderlinge communicatie en noodknoppen in de GGZ. Door de ruime ervaring die ICTimmers heeft mogen op doen in de zorg bij grote klanten zoals Dimence, Amsta, Iriszorg, enz. kunnen wij ook meepraten in de processen, technieken en oplossingen. De behoeftes om zorg te kunnen verlenen met steeds meer bezuinigingen spelen een grote dagelijkse rol in het leven van een zorgmedewerker. Met de techniek die wij bieden over Private Networks kunnen wij ervoor zorgen dat al het verkeer gegarandeerd afgeleverd wordt en met onze 24/7 SLA support staan wij altijd paraat. Hierdoor kan de medewerker er van op aan dat alles moet werken en kunnen zij de zorg verlenen die men graag wil geven.

Overheid
Binnen de overheid zie je de vraag ook ontstaan over een snel toepasbaar netwerk waarover gecommuniceerd kan worden, waarbij security, snelheid en eenvoud centraal staan. Door het gebruik van onze systemen kan je snel een netwerk optuigen en informatie met elkaar delen. Ook is het mogelijk om een stadhuis, ministerie of andere instelling uit te rusten met een Private netwerk waarbij men zelf in control is, hoe redundant het moet en over welke netwerken dit moet lopen is allemaal in eigen hand. Niet meer afhankelijk zijn van een provider die bepaald hoe de dekking en betrouwbaarheid moet zijn, maar de ICT-afdeling zelf.

Terug naar berichtenoverzicht
© Copyrights by ICTimmers 2019-2024
Web hosting and design by ICTimmers