Contact

Samsung telefoon: 5 Handige trucjes

15 maart 2024

Maak je gebruik van één van de modernere generaties Samsung-telefoons, dan kunnen deze handige trucjes interessant zijn!

1) Notificaties terugvinden in je meldingsgeschiedenis

Het kan weleens voorkomen dat je een belangrijke melding per ongeluk wegveegt, waar ging die misschien wel hele belangrijke melding nou over? Je kan dit dus gewoon terugvinden in een duidelijke meldingsgeschiedenis. Dat doe je zo:

 1. Ga naar instellingen.
 2. Tik op Meldingen --> Geavanceerde instellingen --> Historie meldingen.
 3. Zet Historie meldingen aan.

2) Schakel Bixby uit voor je powerknop

Gebruik je een van de modernere Samsung-telefoons, dan zal 'Bixby' je wellicht bekend voorkomen. Dit is een integratie die je kan activeren door de powerknop ingedrukt te houden. Modellen die geen Bixby-integratie hebben, zullen dan een powermenu weergeven. In plaats van dat de Bixby-spraakassistent geopend wordt tijdens het ingedrukt houden van de powerknop, kan je deze handeling ook koppelen aan een andere functie, zoals het openen van de camera of het activeren van de zaklamp. Zo pas je deze instellingen aan:

 1. Open de Snelle instellingen door van boven in het scherm naar beneden te vegen.
 2. Klik op het Powericoontje rechtsboven.
 3. Klik vervolgens op Instellingen zijknop.
 4. Zorg ervoor dat je onder 'Houd ingedrukt' de optie Menu uitschakelen selecteert, zo ontkoppel je de Bixby-functionaliteit.
 5. Activeer de 'Twee keer drukken' optie en koppel de gewenste functie.

3) Wijzig de app-grid van je thuisscherm en applijst

Je kunt de ruimte op jouw startscherm, waar alle apps worden weergegeven, personaliseren. Dit werkt via een zogenaamde 'app-grid'. Op deze manier kun je meer ruimte creëren, of juist minder. Zo ga je naar deze instellingen:

 1. Houd je startscherm ingedrukt op een lege plek waar geen apps of widgets staan.
 2. Klik op instellingen.
 3. Selecteer de gewenste rasterinstellingen en pas deze aan naar de wensen.

4) Snelle instellingen scherm personaliseren

Er staan erg veel instellingen verborgen onder het 'Snelle instellingen' menu, zoals bluetooth, wifi, mobiele netwerk en meer. Deze volgorde, en ook welke opties worden getoond, kun je volledig aanpassen naar jouw eigen voorkeur. Zo personaliseer je jouw eigen Snelle instellingen menu:

 1. Open de Snelle instellingen door van boven in het scherm naar beneden te vegen.
 2. Klik op het Potloodicoontje rechtsboven.
 3. Bewerk alleen de bovenbalk, de volledige weergave of beide.
 4. Verschuif, verwijder of voeg de verschillende opties toe, totdat je tevreden bent met jouw eigen menu.

5) Standen en Routines

Standen
Dit werkt met een knop in je 'Snelle instellingen' scherm. Hiermee kun je een 'stand' aanmaken zoals slaap, werk, thuis enzovoort. Dit kan handig zijn als je ergens arriveert, dan wil je bijvoorbeeld jouw geluid automatisch uitzetten, maar je kan er ook hele andere handelingen mee instellen. Dit valt ook te koppelen met routines, dat wil zeggen als je ergens aan komt dat de stand automatisch aan gaat, of uit. Zo ga je naar de Standen instellingen:

 1. Ga naar je Snelle instellingen menu.
 2. Houd daar de 'Standen' instelling ingedrukt tot de instelling wordt geopend (Het kan zijn dat je moet swipen naar de tweede pagina met functies in de snelle instellingen menu).
 3. Klik onder in het scherm op standen.
 4. Klik hier op het plusje om een nieuwe stand aan te maken.
 5. Selecteer de gewenste instellingen.
 6. Klik op opslaan.

Routines
Dit is een wat lastigere functie in One-UI, hiermee kun je automatisch je telefoon acties in de achtergrond laten uitvoeren. Dit is handig voor kleine acties, zoals muziek aanzetten wanneer je met een bepaald bluetooth device verbindt, of als je bijvoorbeeld weg gaat van huis dat het geluid automatisch aan gaat. Deze functie is dan ook iets complexer, omdat er enorm veel verschillende opties zijn. Zo ga je naar Routines instellingen:

 1. Ga naar je Snelle instellingen menu.
 2. Houd daar de 'Standen' instelling ingedrukt tot de instelling wordt geopend (Het kan zijn dat je moet swipen naar de tweede pagina met functies in de snelle instellingen menu).
 3. Klik onder in het scherm op routines.
 4. Klik hier op het plusje om een nieuwe routine aan te maken.
 5. Voeg eerst een 'Als' trigger toe, dit is wanneer een routine wordt geactiveerd.
 6. Voeg daarna een 'Dan' trigger toe, dit is wat de telefoon doet wanneer de 'Als' trigger wordt geactiveerd.
 7. Klik op opslaan.

LET OP: Deze functies zijn grotendeels afkomstig van de modernere generaties Samsung-telefoons die gebruikmaken van One-UI. Het kan zijn dat bepaalde functies niet worden ondersteund op verouderde generaties Samsung-telefoons.

Terug naar berichtenoverzicht
© Copyrights by ICTimmers 2019-2024
Web hosting and design by ICTimmers
calendar-full